گز اصفهان از زمان صفویه و همزمان با شکوفا شدن مجدد هنر و فرهنگ ایرانی در اصفهان بهوجود آمده است. در دوران قاجار، این محصول به کشورهای دیگر صادر شد و یکی از شیرینیهایی بود که به پادشاهان کشورهای دیگر هدیه داده میشد.شیرینیای که در نواحی اصفهان به نام گز ساخته میشود نام خود را از شهد ترشحیافته از پسیل گز که اختصاصاً بر روی این درختچه جایگیر میشود، گرفته است.
گزانگبین که در منابع مختلف تحت عنوانهای ترنگبین گون، انگبین گون، گز خوانسار، ترنجبین اصفهان و شهد پارسی نام برده شده است. یکی از معدود قندهای فروکتوز به تنهایی در طبیعت است. نوع اصیل این شیرینی که هنوز هم به صورت سفارشی ساخته میشود.
مهارت پخت گز اصفهان در اسفند ماه 1401 به ثبت میراث ناملموس ایران در آمد.
انتهای پیام/